Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Welke soorten raambekledingen zijn er?

×
Ga terug naar het overzicht

Welke soorten raambekledingen zijn er?

Ga je verhuizen of wil je je huidige huis een update geven? Ben je toe aan meer privacy? Investeer dan in nieuwe raambekleding. Met raambekleding geef je je huis in een handomdraai sfeer en maak je het pottenkijkers een stuk lastiger. Of je nu van een landelijke stijl houdt of meer van een industriële look bent, voor iedere smaak en stijl is er passende raambekleding. Hier zetten we de populairste soorten raambekleding voor je uiteen.  

In deze blog:

Gordijnen

Gordijnen zijn de meest bekende vorm van raambekleding. Wat je wensen ook zijn, voor iedereen zijn er passende gordijnen te vinden. Je kunt niet alleen kiezen uit allerlei soorten stoffen en kleuren, er zijn ook diverse soorten gordijnen. Denk aan vitrage waarbij je nog goed naar buiten kunt kijken, vouwgordijnen of aan een rolgordijn als je meer van een strakke look houdt. Er zijn echt ontzettend veel verschillende opties als je kiest voor gordijnen. Laat je adviseren door een professional als je door de bomen het bos nog wil blijven zien. Zo kun je eenvoudig een selectie zien die naadloos aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en past bij de uitstraling van je huis. Bovendien kan een professional goed inschatten welke kwaliteit het meest geschikt is wat betreft bezonning en de grootte van je ramen. Heb je namelijk grote ramen en zijn deze geplaatst op het zuiden? Dan is het verstandig om een zwaardere kwaliteit gordijnen te nemen, dan wanneer je gordijnen zoekt voor kleine ramen die aan de noordkant van je huis zitten.

Jaloezieën

Houd je van een strak design of ben je naar een raambekleding op zoek met een wat stoerdere uitstraling? Neem dan eens een kijkje bij de jaloezieën. Dit zijn horizontale lamellen die over het algemeen met een koord worden bediend. Tegenwoordig zijn er ook elektronisch bedienbare jaloezieën, wanneer je helemaal niet meer van de bank wil komen. Jaloezieën zijn er net als gordijnen in allerlei soorten en maten. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen die allemaal een geheel andere uitstraling hebben. Zo geven aluminium jaloezieën je huis een hele andere look dan de exemplaren die van hout zijn gemaakt.

Lamellen

Lamellen en jaloezieën zijn vergelijkbaar, maar over het algemeen zijn lamellen wat groter en hangen deze verticaal. Lamellen worden vaak geadviseerd bij grote raampartijen, omdat dit een huiselijk maar ruimtelijk effect geeft. Ook hier geldt weer: lamellen zijn er in allerlei soorten en maten. Laat je adviseren en verrassen wat er allemaal mogelijk is op het vlak van lamellen, zowel qua kleuren als materialen.

Buitenshuis

Ben je eigenlijk niet op zoek naar raambekleding voor binnen, maar wil je liever iets aan de buitenzijde van je huis? Ook dan is er veel keus. Een markies of zonnescherm wordt meestal gekozen als zonwering. Rolluiken werken zelfs helemaal verduisterend en houden in de zomer niet alleen de zon, maar ook de hitte tegen. Daarnaast zijn ze ook ideaal om privacy te garanderen.

Raambekleding op maat

Het is goed om je bij een houten vloer te realiseren dat je een natuurproduct koopt. Dit in tegenstelling tot een pvc-vloer. Elke plank van een houten vloer is uniek. Daarom is bij de verkoop van een houten vloer belangrijk dat je je realiseert dat de vloer die je uiteindelijk koopt niet altijd volledig te matchen is met de vloer die je in de winkel hebt gezien. Sortering en plankkleur verschillen van elkaar. De meeste mensen die een houten vloer kopen zijn zich hiervan bewust en kiezen juist daarom een houten vloer. Ga je voor safe, kies dan toch een pvc-vloer. What you see is what you get. Wij vertellen onze klanten ook dat een houten vloer ‘tot leven’ moet komen. Pas na 6-12 maanden is de vloer goed op kleur en toont hij zich op z’n schoonst. 

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Kom langs onze showroom of klik op de knop hieronder.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht