Horren

PUUR! Woninginrichting Veenendaal

Horren

Voor vrijwel ieder type raam of deur is een hor beschikbaar. Welke hor je nodig hebt, hangt af van jouw wensen. Wil je enkel genieten van frisse lucht en insecten buiten houden? Wil je voorkomen dat een huisdier naar buiten kan vluchten? Of ben je gevoelig voor pollen maar wil je toch een raam of deur open kunnen zetten? Tegenwoordig is er veel mogelijk. Wij helpen je graag met de keuzes.

Offerte Maak een afspraak
×
Alle vormen en afmetingen

Assortiment hordeuren en raamhorren

Voor ieder type raam of deur is een hor beschikbaar. Jouw persoonlijke wensen, het praktische gemak en externe factoren als huisdieren en/of allergieën bepalen wat de juiste hor is. Je hebt keuze uit onder andere:

 • Oprolbare raamhor
 • Scharnierende hordeuren
 • Schuivende hordeuren
 • Vaste horren
 • Inzethorren
 • Plisséhordeuren

Benieuwd wat het beste bij jou past? We laten je de opties graag zien in onze showroom.

Plan showroombezoek

Soorten horren

Ben je je aan het oriënteren naar een hor, maar ben je benieuwd naar de praktische mogelijkheden? Hieronder leggen we je kort te eigenschappen per type hor uit.

Let op: bestel een hor op tijd! Veel mensen denken rond de zomer aan een hor, waardoor de levertijd langer is.

Duurzame constructie

Oprolbare hor

De oprolbare raamhor of hordeur is populair in het assortiment. Wanneer de hor niet in gebruik is, is deze opgeborgen in de cassette en dus niet in het zicht. Deze variant is ook geschikt voor openslaande deuren of schuifdeuren.

Scharnierende hordeur

Bij een scharnierende hor zitten er scharnieren aan één zijde. Deze bevestig je op het kozijn, waar een magnetische sluiting aan de andere zijde ervoor zorgt dat het geheel op zijn plek blijft. Door dit systeem is de hor eenvoudig te openen en te sluiten.

Schuivende hordeur

De schuifhordeur is een vast type deur die over een rails heen schuift. Deze wordt het meest gebruikt bij schuifpuien. De schuifdeur is eventueel nog uit te breiden naar een duo-schuiver: een variant met meerdere deuren.

Vaste hor / inzethor

De inzethor is de perfecte oplossing bij een naar binnen draaiend raam of draaikiepramen. Je klemt deze hor tussen het kozijn en het raam, waardoor hij altijd op zijn plaats blijft zitten. Voor naar buiten draaiende ramen kiest men vaak een vaste hor die op het kozijn gemonteerd wordt.

Plisséhordeur

Een plisséhor is populair doordat het materiaal steviger is en het zich opvouwt in de cassette in plaats van dat het rolt. Hierdoor gaat het materiaal langer mee. Je kunt eenvoudig meerdere plissé horren combineren.

Een hor bij hooikoorts: pollenwerend gaas

Last van hooikoorts? Pollenwerend gaas is extra fijn gaas, waardoor ook pollen buitenshuis blijven.

 

Horren

Onze collectie van topmerken

Keuze uit diverse topmerken, zoals:

 • Toppoint
 • Luxaflex
 • Zonnelux
 • Keje
 • Interstil
 • Velux
Kom eens een kijkje nemen in Veenendaal

Prijsindicatie voor jouw hor?

Voor een precieze prijsindicatie kun je het beste een showroombezoek inplannen, omdat het afhankelijk is van het type hor, het type gaas en de grootte ervan. We helpen je graag met het maken van de keuzes. We hebben voor ieder budget wel een geschikte optie!

Toch een gemiddelde prijsindicatie ontvangen? Vul dan ons offerte formulier in en we sturen je z.s.m. een schatting toe.

Prijsindicatie opvragen