Enkele plissé shades of dubbel plissé gordijn

Plissé Shades

Plissé shades zijn populair en dat is niet voor niets. Er is namelijk enorm veel mogelijk met dit type gordijn: de kleur, de bediening, de montagemogelijkheden. Kies je voor een dubbelplissé gordijn, dan profiteer je ook nog eens van een isolerende werking. Heb je een schuin dakraam, een rond raam of een raam van een serre aan te kleden? Dan is een plissé shade ook een goede keuze!

Offerte Maak een afspraak
×

Plissé, duette of dubbel plissé gordijn

We onderscheiden twee soorten plisségordijnen: een variant met de enkele stof en een variant met een dubbele stof. De enkele stof noemen we ook wel een enkele plissé shade. Te herkennen aan het harmonica-motief. De dubbele stof, ook wel een honingraat-motief, noemen we een dubbelplissé gordijn of duette.

Een isolerende werking

Door de dubbele stof in een dubbelplissé gordijn blijft de lucht in de tussenruimte hangen. Dit zorgt voor een extra isolerende werking.

Top-down en Bottom-up

Meer spelen met de lichtinval? Ga voor een top-down en bottom-up plisségordijn. Je kunt de bovenzijde naar beneden laten zakken zodat daar het licht nog doorheen kan komen. ’s Avonds kun je de ramen volledig afschermen en met praktische zaken als ramen zemen, kun je het raam weer volledig vrij maken.

Elektronische besturing

Hoge ramen, moeilijke plekken of gewoon voor het gemak: elektrische aansturing is ideaal. Wil je hier nog een stap verder in gaan, dan bieden sommige merken ook een app-besturing of smart home aan.

Verduisterend of lichtdoorlatend?

Een donker dubbelplissé gordijn verduisterd beter dan een enkel plisségordijn. Welke kleur en welke variant het beste bij jou ruimte past, is afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld of je meerdere soorten raamdecoratie wilt combineren, welke sfeer je wenst en of het een vochtige ruimte is of niet. Onze adviseurs helpen je graag met het filteren van ons assortiment om de juiste keuze te maken.

Topmerken plissé gordijnen

We houden ons assortiment up-to-date en zullen dan ook geregeld nieuwe merken en collecties toevoegen. Enkele merken die wij standaard in ons assortiment hebben:

  • Toppoint
  • Luxaflex®
  • Keje
  • Zonnelux
  • Interstil
  • Velux

Prijsindicatie voor jouw plissé gordijn?

Voor een precieze prijsindicatie kun je het beste een showroombezoek inplannen, omdat het afhankelijk is van het type hor, het type gaas en de grootte ervan. We helpen je graag met het maken van de keuzes. We hebben voor ieder budget wel een geschikte optie!

Toch een gemiddelde prijsindicatie ontvangen? Vul dan ons offerte formulier in en we sturen je z.s.m. een schatting toe.

Prijsindicatie opvragen