Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Zo bespaar je energiekosten met de juiste vloer

×
Ga terug naar het overzicht

Door de stijgende energieprijzen zijn we druk op zoek naar manieren om op de energiekosten te besparen. En er zijn gelukkig heel veel mogelijkheden om dat te doen. Door bijvoorbeeld het huis goed te isoleren, zonnepanelen te installeren en de cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp. Ook door de juiste vloer te kiezen kun je al besparen op de energiekosten. Wij geven je een aantal handige tips hoe je met de juiste vloer op de energiekosten kunt besparen.

In deze blog:

Vervang radiatoren door vloerverwarming aan te leggen

Voordat we iets meer vertellen over de juiste vloer is het goed om te weten dat je nu ook gelijk de kans hebt om je radiatoren te vervangen door vloerverwarming. Vloerverwarming is niet alleen heel comfortabel, maar het kan ook een flinke besparing op de energierekening opleveren. Dat heeft vooral te maken met het feit dat een vloerverwarming de warmte gelijkmatiger verdeeld en dat er minder intensief gestookt hoeft te worden. Ook kun je de temperatuur van een cv-ketel iets lager zetten. Normaliter staat de thermostaat op 60 tot 70 graden Celsius terwijl je bij een vloerverwarming de thermostaat op 40 tot maximaal 50 graden Celsius kunt zetten.

Welke vloer is de beste keuze?

Een vloerverwarming is met vrijwel iedere vloer te combineren, maar er zijn een aantal vloeren die het beste presteren als we het hebben over een vloer met vloerverwarming. Een vloer van PVC of een tegelvloer is de beste keuze, omdat deze materialen de warmte het langst vasthouden. Maar ook een houten- of laminaatvloer zijn prima te combineren met vloerverwarming. Een en ander hangt uiteraard wel met elkaar samen. Daarom is het goed om je te realiseren dat je huis verder ook goed geisoleerd moet zijn anders is het ‘dweilen met de kraan open’. Daarom adviseren we je ook om goed naar rest van je woning te kijken hoe deze het best geisoleerd kan worden.

De mogelijkheden met een tegelvloer

Wanneer je kiest voor een tegelvloer heb je ontzettend veel opties in soorten tegels, kleuren, patronen en vormen. Wil je het uiterlijk van een houten vloer? Geen probleem, want je kunt dan kiezen voor houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd. Of ben je dol op marmer? Kies dan voor een marmerlook tegel. In dat opzicht heb je eindeloos veel mogelijkheden in het samenstellen van een vloer die je vrijwel ieder gewenst uiterlijk kunt geven. Je merkt pas dat het tegels zijn als je bijvoorbeeld met blote voeten over de tegels loopt.

De mogelijkheden met een PVC vloer

PVC vloeren worden gemaakt van Polyvinylchloride en dat maakt het een kunststofvloer. Dat klinkt misschien niet lekker in de oren, maar het heeft wel degelijk z’n voordelen. Nu lijkt een kunststofvloer niet de meest voor de hand liggende keuze, maar PVC is een zeer duurzaam materiaal die niet alleen een lange levensduur van een vloer garandeert, maar die ook van duurzame materialen is gemaakt. Wij selecteren onze merken daarop. Wij vinden het belangrijk dat onze merken duurzaam produceren en promoten deze dan ook het meest.


Zoals eerder gezegd kan een PVC vloer heel goed de warmte door laten én vasthouden waardoor je dus ook minder hoeft te stoken. Bijkomstig voordeel is een lager energieverbruik en een lagere energierekening. Wanneer je op zoek gaat naar een mooie PVC vloer heb je ontzettend veel mogelijkheden uit kleuren en motieven. Of je nou kiest voor rechte planken, visgraat motief, Hongaarse Punt, hexagon of wat dan ook, álles is mogelijk in pvc. Van marmer look, tot brons. Van hout tot beton. De mogelijkheden zijn eindeloos. Belangrijk is dat je je vloer selecteert op uitstraling. Niemand wil een vloer met een plastic uitstraling… Daarom is het goed om je juist te laten informeren over embossingen, glansgraad enz.

Vragen of advies nodig?

Je hebt nu een goed beeld hoe je met de juiste vloer op de energiekosten kunt besparen. Ben je er toch nog niet helemaal uit welke vloer het beste bij je huis past of heb je algemeen advies nodig? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht