Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

De 5 modernste traplopers: dit zijn ze

×
Ga terug naar het overzicht

Wij zetten de 5 modernste traplopers op een rij

Een traploper die zo modern mogelijk is plaatsen? Je traptreden krijgen heel wat te verduren als je dagelijks meerdere keren de trappen op- en afloopt. Hierdoor slijt de trap snel en zie je steeds minder van je huidige mooie trap terug. Daardoor is het belangrijk om voor goed materiaal te kiezen. Wij zochten dan ook uit wat de 5 modernste traplopers zijn en hebben ze voor je op een rij gezet.

In deze blog:

Traplopers Ambifloor

1. Hout

Houten traplopers zijn zeer populair. De reden? Hout ziet er erg warm uit. De houtsoorten die het meest voor trappen worden gebruikt zijn es, eik en beuk. Iedere houtsoort heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Het grootste voordeel aan houten traptreden is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn als je een beetje verstand hebt van klussen. Er zijn diverse bouwpakketten verkrijgbaar om zo de traplopers op een zo eenvoudig mogelijke wijze te plaatsen.

2. Tapijt

Ook tapijt wordt veel gebruikt voor trappen. Zo kan de hele trap met tapijt bekleed worden of kan er juist worden gekozen om een loper van tapijt te leggen. Het gekozen tapijt dient stevig te zijn en niet glad, zodat valpartijen worden voorkomen. Ook dient het tapijt over voldoende slijtvastheid te beschikken. Let dan ook goed op deze punten en de kwaliteit van het tapijt als je in de winkel op zoek gaat. Wat tapijt als voordeel met zich meebrengt, is dat je er zeer eenvoudig de trap mee kunt bekleden. Ook heb je een ruime keuze aan tapijten, waardoor er altijd wel een passend tapijt voor jouw interieur is.  

3. Laminaat

Laminaat is tevens zeer populair als trapbekleding. Het ziet er namelijk zeer mooi uit. Echter dien je dit wel strak te leggen. Mocht je dit niet zelf kunnen, dan kun je het beste een professional inschakelen. Houd wel rekening met de legkosten. Vaak wordt laminaat toegepast bij traprenovaties. Hierbij is laminaat kostenbesparend, omdat er praktisch geen uitbreekwerk verricht hoeft te worden. Zorg ervoor dat de voorkant van de trede een antisliprand heeft, zodat je extra stevig op de trap staat.  

4. Linoleum

En wat dacht je van linoleum? Ook dit wordt veel als trapbekleding gebruikt. En niet zonder reden, want linoleum is zeer eenvoudig schoon te maken. Het is wel belangrijk dat je let op de slijtvastheid van deze trapbekleding. Linoleum heeft diverse voordelen te bieden. Zo is het geluiddempend en kun je kiezen uit diverse soorten designs. Voor zowel open als gesloten trappen is linoleum de perfecte bekleding.

5. Beton

Beton als trapbekleding? Het kan zeker! Waar we eerst vooral beton als vloerbekleding zagen, neemt beton op de trap ook steeds meer toe. Dit komt doordat er diverse afwerkingen mogelijk zijn. Zo kun je het afwerken met glas, polijsten of ruw laten. Ook kan het worden afgewerkt met tapijt, tegels of hout. Een groot voordeel aan beton is dat het eenvoudig te onderhouden is, duurzaam en stabiel is en je een ruime keuze hebt.

Voor welke moderne traploper kies jij?

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht