Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

De nieuwe trend van dit moment

×
Ga terug naar het overzicht

De nieuwste trends vind je hier:

De nieuwe trend van dit moment

Botanisch shabby: een woonstijl die je energie geeft

Planten en bloemen in huis, in het echt en als print op muren of gordijnen, zijn al een tijd populair. Combineer deze botanische trend met natuurlijke tinten en doorleefde materialen en je hebt de woonstijl Botanisch shabby. Een groene sfeer die als vanzelf een boost energie geeft!

Botanische prints + Shabby chic

De woonstijl Botanisch shabby combineert de botanische prints met een ogenschijnlijk willekeurige inrichting, de woontrend shabby chic. Bij shabby chic hoeft het niet allemaal strak en nieuw te zijn. Liever niet zelfs! Doorleefde houten meubelen hebben karakter en geven jouw interieur een authentieke touch!

Aarden in jouw interieur

Ben jij op zoek naar een woonstijl waar jij je comfortabel bij voelt? Die je op natuurlijke wijze energie geeft? Dan is Botanisch shabby een aanrader! Je krijgt daarmee een flinke dosis ‘buiten’ in huis door al het groen, of dat nu echte planten zijn of prachtige prints op de muren of gordijnen. Samen met de natuurlijke materialen in jouw interieur laat het je aarden. En dat is precies waar een thuis voor bedoeld is, toch?!

Natuurlijke basis

De natuurlijke materialen in huis kunnen heel divers zijn. Een houten vloer of een vloer van bamboe of kurk. Maar ook een vloerkleed van natuurlijke materialen zoals wol, jute, sisal of kokos. Je brengt zo letterlijk een natuurlijke basis aan in jouw woning waarmee je vervolgens prima kunt combineren!

Gordijnen met botanische prints

Zoals met de raamdecoratie. Fijne in-betweens met florale prints staan prachtig op een houten vloer of bij een karpet van natuurlijke materialen. En wil je meer privacy overdag? Dan kies je voor de semi-transparante gordijnen. Ook die hebben tal van prints waardoor je kunt kiezen uit hele grote groene bladeren tot prachtige fauna-dessins.

Houten jaloezieën

Zowel in-betweens als semi-transparante gordijnen combineren goed met jaloezieën. Een combinatie die je ’s avonds volop privacy geeft. En wist je dat we daarin ook hele natuurlijke keuzes hebben? Zoals de Silva jaloezieën. Die zijn van hout met een zichtbare en voelbare houtnerf.

Oker en bruin

Typisch voor een Botanische shabby woonstijl is ook de verdere inrichting van het interieur met aardse kleuren. Van oker- en bruintinten tot roest- en goudkleuren. Maar ook crème en wit is een kleur die hierbij als basistint veel gekozen wordt.

Doorleefde houten meubelen

Nog meer groene energie krijg je van de doorleefde houten meubelen. Een oudere, prachtige kast van mooi houtwerk of een retro keramieken vaas. Er zijn geen strakke richtlijnen voor deze woonstijl zolang het maar natuurlijk is. En zolang jij je er maar energiek bij voelt!

Vraag advies en inspiratie voor jouw interieur bij MrWoon!

Vind je het lastig om jouw eigen Botanische shabby-sfeer te creëren in jouw interieur? Vraag het dan aan de woonstylistes van MrWoon. In al onze winkels vind je adviseurs die jou graag inspireren met ideeën en voorbeelden. Maak nu een afspraak en ze staan voor je klaar!

Neem contact op

Bron: MrWoon

Ga terug naar het overzicht