Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

De vijf beste vloeren voor vloerverwarming

×
Ga terug naar het overzicht

Vloerverwarming leggen? Kies voor deze vloeren

Overweeg je om vloerverwarming te leggen? Dan is de juiste vloer voor uw vloerverwarming kiezen van groot belang. De beste vloer is een vloerbedekking met goede geleiding. Deze zorgt ervoor dat de ruimte sneller opwarmt, er meer warmte wordt afgegeven en de ruimte daardoor zo efficiënt mogelijk wordt opgewarmd. Maar welke vloeren zijn dan het meest geschikt? Wij hebben de vijf beste vloeren voor vloerverwarming voor je op een rij gezet.

  1. Tegels
  2. PVC
  3. Hout
  4. Vinyl
  5. Laminaat

1. Tegels

Zoek je een goede vloer voor vloerverwarming, dan zijn tegels het meest geschikt. Dit komt doordat tegels over een hoge thermische geleidbaarheid beschikken. De warmte van de vloerverwarmingsbuis bereikt snel het vloeroppervlak. Ook houden tegels de ruimte goed vast, waardoor de ruimte zeer efficiënt verwarmd kan worden. Tegels zijn perfect als je vloerverwarming hebt in een ruimte met veel warmteverlies, zoals in serres.

2. PVC

PVC wordt zeer vaak gekozen als het gaat om het combineren van een vloer met vloerverwarming. PVC is in verschillende stijlen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een PVC vloer is die precies bij uw interieur past. Vloeren van PVC zijn vrij dun, wat ervoor zorgt dat ze een zeer lage warmteweerstand hebben. Hierdoor laten de vloeren makkelijk warmte door, waardoor er geen speciale ondervloer benodigd is.

3. Hout

Diverse houten vloeren beschikken over thermische eigenschappen. Deze eigenschappen verschillen van elkaar, waardoor sommige houten vloersoorten uitstekend geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming en andere niet. Des te dunner en dichter de vloerplanken zijn, des te beter ze de warmte geleiden en beter geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Je kunt het beste bewerkt hout combineren met vloerverwarming. Dit hout kan namelijk beter tegen veranderingen in vloertemperatuur. Het is mogelijk andere houten vloeren te gebruiken, maar hierbij moet wel worden gelet op de dikte van de planken. Ze moeten niet de warmte blokkeren doordat ze als isolator fungeren.

4. Vinyl

Ook vinyl is zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Vinyl warmt namelijk snel op en koelt ook snel weer af. Echter worden deze vloeren niet aangeraden voor ruimtes waarin er sprake is van een hoog warmteverlies, omdat de vloeren onderworpen zijn aan een temperatuurbeperking van rond de 27 graden. Dit beperkt de warmteafgifte van de vloer.

5. Laminaat

Laminaat combineren met vloerverwarming? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Laminaat lijkt precies op hout en staat bekend om zijn vlek- en krasbestendigheid.
Je kunt deze vloer eenvoudig  leggen en zelfs voor een zeer scherpe prijs laten leggen. Veel laminaatsoorten zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming. Echter is het altijd aan te raden advies in te winnen bij de fabrikant van de vloer voordat je besluit je je vloerverwarming te installeren.

Je weet nu welke vloer het meest geschikt is om te combineren met vloerverwarming.
Wil je meer weten over vloeren combineren met vloerverwarming? Vraag dan gerust om advies bij Ambifloor Woninginrichting. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je te helpen de ideale vloer voor jouw vloerverwarming te kiezen.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht