Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Het voordeel van lamelparket in eigentijdse interieurs

×
Ga terug naar het overzicht

Lamelparket: een betaalbaar alternatief voor massief houten vloeren Industrieel en Scandinavisch design, het is helemaal de trend van nu binnen het interieur. Lichte kleuren, het gebruik van stoere, pure materialen zoals hout en staal, en een zweem van vintage; het zorgt samen voor een fijne, open sfeer en brengt rust. Het zijn stijlen die je overal in huis kunt toepassen, zelfs tot in de keuken, hal en de natte ruimtes. Voor op de vloer past het gebruik van puur hout daar perfect bij, maar aan houten vloeren, zoals massieve eiken planken, hangt wel een hoog prijskaartje. Als betaalbaar alternatief kun je ook kiezen voor lamelparket.

In deze blog:

Het voordeel van lamelparket in eigentijdse interieurs

Mooi en praktisch lamelparket

Lamelparket is in feite een samengestelde vloer bestaande uit 3 lagen, waarbij de bovenste laag bestaat uit een toplaag van 3 a 4 mm edelhout wat (kruislings) verlijmd is op twee lagen hout. Meestal zijn de onderste en middelste laag van populierenhout. Dat maakt deze vloer niet alleen goedkoper dan een massieve planken vloer, je hebt hierdoor ook niet de nadelen van een planken vloer met betrekking tot het ‘werken’ ervan. Een lamelparket is werkingsarm, met nagenoeg  geen krimp of uitzetting, maar wél met de prachtige uitstraling van een planken vloer.
Je kunt lamelparket overigens goed schuren (hoe dikker de toplaag, hoe vaker dat kan) en op allerlei manieren afwerken in jouw smaak, zoals in de olie zetten, waxen of lakken. Zo kun je de vloer na verloop van tijd een totaal nieuwe look geven. Je legt de vloerdelen verder net zo makkelijk als een laminaatvloer met een kliksysteem of onderling in veer en groef verlijmd. Naast lamelparket bestaan er ook multiplanken. Hetzelfde principe, alleen dan is het edelhout verlijmd op multiplex met soms een dikkere toplaag. Zowel lamelparket als multiplanken kunnen overigens prima worden geplaatst boven een vloerverwarming.

Grote keuze aan houtsoorten

Lamelparket wordt aangeboden in verschillende houtsoorten en is fabriek af kant en klaar afgelakt of geolied  Je bent na het leggen dus meteen klaar en hoeft (eventueel) de kamer niet helemaal leeg te maken.  Mogelijke houtsoorten zijn onder andere esdoorn, essen, Europees of Frans eiken, noten en luxe jatoba. Deze vloerdelen zijn in allerlei lengtes en breedtes verkrijgbaar, vaak onder de noemer multiplank of duoplank. Hoe breder, hoe meer je het effect krijgt van een echte houten vloer. En ook fraai als je wat bijzonders in huis wilt; kies voor lamelparket in de vorm van een visgraatpatroon of blokpatroon. Laat je inspireren door de mogelijkheden binnen onze uitgebreide vloerencollectie.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op, klik op de knop hieronder of bezoek onze showroom.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht