Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Je trap opnieuw laten bekleden

×
Ga terug naar het overzicht

Je trap opnieuw laten bekleden

Vind je dat je trap wel een make-over verdient, dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er opties te over zijn. Waar moet je aan denken als je een trap opnieuw laat bekleden en hoe pak je dit aan? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Verschillende soorten trappen

In de eerste plaats is het erg belangrijk om te weten wat de staat van je trap is. Heb je een oude trap en zijn sommige planken wel aan vervanging toe? Dan is dit natuurlijk meer werk dan wanneer je alleen een nieuwe bekleding nodig hebt. Ook maakt het verschil wat voor trap je hebt. Een rechte trap bekleden is makkelijker en dus goedkoper dan wanneer je een gedraaide trap een make-over wil geven. Tot slot maakt het ook uit of je een open op dichte trap hebt, misschien verwacht je het niet, maar een dichte trap bekleden is meer werk dan een open trap. 

Oude bekleding, trap er niet in!

Weet je hoe jouw perfecte trap eruit moet zien, maar moet je eerst de oude bekleding eraf halen dan kunnen we je nu al vertellen: dat is een hele grote klus en kun je – tenzij je van een monnikenklus houdt- het beste overlaten aan professionals. Als je alleen verf op je oude trap hebt zitten, lijkt dit nog te overzien, maar we kunnen je vertellen dat een hele trap afschuren een flink karwei is. Zit er vloerbedekking op je trap? Maak dan je borst maar nat. Meestal is dit in zijn geheel verlijmd met je trap en ben je uren aan het föhnen om alles los te krijgen en ben je vervolgens flink wat tijd kwijt om alle restjes vloerbedekking eraf te trekken. Daarna moet alles geëgaliseerd worden voordat de nieuwe bekleding erop kan.

Nieuwe bekleding

Is je oude bekleding van de trap? Dan is het tijd voor het leuke gedeelte: de nieuwe bekleding kan erop! Hierin heb je ontzettend veel keuze. Natuurlijk kun je de trap schilderen, maar een laminaat of pvc bekleding zijn tegenwoordig erg populair, omdat je zo soms de stap van eerst de oude bekleding verwijderen over kan slaan. Het laminaat en pvc heb je in allerlei prints en hierdoor hoef je niet voor een houtlook te gaan. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de populaire betonlook.

Vloerbedekking op de trap blijft ook nog steeds gewild. Het zorgt voor een warme en huiselijke sfeer en het dempt ook het geluid van traplopen. Ideaal voor iedereen die in een oud huis woont. Wil je iets speciaals? Dan is het zelfs mogelijk je trap met leer te laten bekleden. Vind je dit te kostbaar, dan kun je ook kiezen voor een bekleding van vinyl met een print erop die je aanspreekt. Je hebt dus heel veel verschillende opties.

Afwerking

Heb je een keuze gemaakt wat de nieuwe bekleding wordt? Dan kun je je gaan buigen over de details. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om licht te laten plaatsen onder de traptreden zodat je nooit meer in het donker trap hoeft te lopen. Ook kun je ervoor kiezen om antislip strips op de treden te laten plaatsen, lekker veilig. Vergeet ook niet de leuningen mee te nemen in je ontwerp van de nieuwe trap, want deze bepalen mede de uitstraling. Creëer de trap die je wil en je geeft je huis direct een nieuwe uitstraling!

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op, klik op de knop hieronder of bezoek onze showroom.

Neem contact op Ga terug naar het overzicht