Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Kleurtrend van 2020: tranquil dawn

×
Ga terug naar het overzicht

De kleurtrend voor 2020: Tranquil Dawn

We staan alweer vlak voor het jaar 2020. Een nieuw decennium. Dat voelt als een nieuw begin en dat was ook het idee van de Flexa kleurexperts. Zij kozen als nieuwe kleurtrend voor 2020 Tranquil Dawn. Een rustige tint die lijkt mee te veranderen met de kleuren waarmee het wordt gecombineerd. Een prima basis dus voor veel verschillende woonstijlen.

In deze blog:

Kleurtrend van 2020: tranquil dawn

Rustige tint in een drukke wereld

De keus voor een rustige tint is heel bewust geweest. Onze wereld wordt steeds drukker en digitaler. Een basis waar je dan tot rust komt en die je weer in contact laat komen met de natuur is dus juist nu extra welkom. Vandaar de keuze voor een nieuwe tint die geïnspireerd is door de kleuren van de vroege ochtend als alles even stil lijkt te staan voor de drukke dag weer begint.

Groen-blauw-grijs

Tranquil Dawn is een groen-blauw-grijzige kleur. Een tint die subtiel meeverandert met de omgeving, eigenlijk net als de ochtendlucht verandert al naar gelang het weer en tijdstip. Deze Kleur van het Jaar 2020 heeft ook zo’n effect op jouw interieur. De kleuren waarmee je deze tint combineert, bepalen het effect op jouw woonstijl.

Tranquil Dawn met zachte zandtinten

Kies je bijvoorbeeld voor Tranquil Dawn in combinatie met zachte zandtinten? Dan ontstaat er een relaxte, sfeervolle omgeving waarin je je al snel thuis voelt. Een perfecte basis voor onder andere een botanisch interieur waarin ook veel natuurlijke materialen en planten terugkomen.

Ontspannend samen met donkere tinten

Wil je jouw slaapkamer omtoveren tot een plek waar je je echt kunt ontspannen? Gebruik deze trendkleur dan als lichte basis en kies voor donkere tinten om het mee te combineren. Natuurlijke materialen en planten doen het in deze setting ook heel goed en versterken het ontspannende effect van het kleurgebruik.

Sprekende kleuren

Mag het van jou wel wat sprekender zijn? Ook dan kun je heel goed voor Tranquil Dawn kiezen. Combineer het met hardere kleuren zoals felle tinten of heel uitgesproken kleuren. Donkere kastjes komen bijvoorbeeld extra goed tot hun recht met deze trendkleur op de muur. En mix je het met wat fellere kleuren, dan wordt deze zachtgroene tint zelfs een beetje pastelachtig.

Tranquil Dawn; ook bij stoere en moderne woonstijlen

Heb jij een wat stoerdere woonstijl met grove vloeren, industriële elementen en robuuste meubels? Dan is deze trendkleur van 2020 een rustige basis die perfect mixt met jouw interieur. Is jouw woonstijl meer modern? Ook dan kun je voor deze mooie tint kiezen. In moderne interieurs zul je Tranquil Dawn juist als een zacht element ervaren, een aangenaam contrast bij de veelal hardere materialen en tinten.

Kom naar MrWoon en zie de kleurtrend van 2020 zelf!

Kleuren moet je natuurlijk gewoon in het echt zien. En dat kan, bij de winkels van MrWoon. Kom langs en zie deze mooie kleur van 2020 zelf. En wil je weten hoe je dit het beste in jouw interieur kunt verwerken? Vraag het dan aan onze interieurstylisten. Ze staan voor je klaar!

Neem contact op

Bron: MrWoon & Flexa

Ga terug naar het overzicht