Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Sfeer creëren door middel van raamdecoratie

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog:

Raamdecoratie kan een kamer maken of breken. Wanneer je de juiste keuzes maakt kan raamdecoratie sfeerbepalend zijn en je kamer een mooie uitstraling geven. Wanneer je op zoek gaat naar raambekleding kom je tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt uit verschillende soorten raamdecoratie. Van gordijnen tot aan shutters en van lamellen tot aan jaloezieën. Hoe maak je dan de juiste keuze? En nog belangrijker, hoe kun je meer sfeer creëren door middel van raamdecoratie?

Hoe praktisch is het type raambekleding

Het eerste waarnaar je kijkt is hoe praktisch het type raambekleding is, want raamdecoratie heeft natuurlijk ook een functie. Zo zijn er oplossingen die lichtinval beperken of juist iets meer zonlicht doorlaten terwijl je er ook op kunt letten dat de gordijnen, lamellen, shutters of jaloezieën eenvoudig te openen en te sluiten zijn. Raamdecoratie kan ook op het gebied van privacy een belangrijke rol spelen. Wil je bijvoorbeeld wel naar buiten kunnen kijken en kunnen genieten van het natuurlijke licht, maar wil je niet dat voorbijgangers bij je naar binnen kunnen kijken? Of kies je juist voor verduisterende raambekleding waarmee je lichtinval kunt weren?

Met raamdecoratie meer sfeer creëren

Mooie raamdecoratie kan sfeerbepalend zijn en in de keuzes die je maakt moet je er altijd rekening mee houden dat de raambekleding ook bij het interieur past. Om ervoor te zorgen dat de keuze die je maakt ook bij het interieur past, is het belangrijk om te letten op welke kleuren je kiest en van welke materialen de raamdecoratie is gemaakt. Je hebt in ieder geval een ruime keuze uit verschillende kleuren en materialen. Ga je bijvoorbeeld voor een moderne of industriële look als je ook een modern of industrieel interieur hebt of kies je juist voor een klassieke uitstraling als je een klassiek interieur hebt? Als je twijfelt over de kleur doe je er verstandig aan om gratis kleurstalen mee te nemen en deze thuis te bekijken. Dan heb je een goed beeld bij of de kleur die je voor ogen hebt ook in het interieur past.

Verschillende materialen

Raamdecoratie kan van verschillende materialen zijn gemaakt. In een klassieke, landelijke of Scandinavische inrichting wordt veelal met natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout gewerkt. In deze inrichtingen komt houten raamdecoratie uitstekend tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën of shutters. Terwijl gordijnen ook een goede keuze zijn. Kies de kleur die bijvoorbeeld veel terugkomt in het interieur en kies voor bijvoorbeeld een dikke stof als je meer zonlicht wil weren en van meer privacy wilt genieten. Heb je een moderne of industriële inrichting? Dan zou aluminium raamdecoratie weer beter tot zijn recht komen. Bij aluminium denk je al snel aan glimmend zilver, maar aluminium raamdecoratie is ook in andere uitvoeringen verkrijgbaar. Denk aan zwart, wit en zelfs goud als daar je voorkeur naar uitgaat.

De juiste raamdecoratie kiezen

Het is erg leuk om de juiste raamdecoratie te kiezen en je kunt het beste de winkel bezoeken om je te laten inspireren. Je hebt keuze uit een breed assortiment raamdecoratie die in verschillende kleuren en uitvoeringen zijn gemaakt terwijl je ook kunt kiezen uit verschillende materialen. Welke keuze je maakt is natuurlijk voor een deel afhankelijk van je persoonlijke stijl, maar ook je interieur speelt een belangrijke rol. Wil je meer informatie over raamdecoratie, heb je advies nodig en wil je met een expert de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht