Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Vloertrends van dit moment

×
Ga terug naar het overzicht

Bij trends denken we snel aan kleuren en stoffen, maar ook in vloeren zijn bepaalde trends te zien. Daarom zetten we de vloerentrends van 2019 hier voor je op een rij. Ter inspiratie als je jouw huis gaat inrichten of het interieur een complete make-over wilt geven!

Vloertrends van dit moment

Visgraatvloer

De duidelijkste trend die we zien is de visgraatvloer. Terug van weggeweest zeg maar, want dit legpatroon is niet nieuw maar het wordt wel weer steeds vaker gekozen. De reden? Het combineert mooi met verschillende woonstijlen en kan goed gelegd worden in meerdere materialen. Zo is de visgraat niet meer voorbehouden aan enkel houten vloeren. Ook met laminaat en pvc worden steeds vaker visgraatvloeren gelegd die niet te onderscheiden zijn van een echte houten vloer! Het visgraatpatroon kan zowel een klassieke als moderne uitstraling hebben, afhankelijk van de kleuren en materialen die je kiest.

Duurzame vloeren; de pvc vloer

Dat in deze tijd duurzame vloeren een trend zijn, is natuurlijk niet zo raar. En in deze vloerentrend zijn het toch vooral pvc vloeren die hoog scoren. Veel pvc vloeren zijn namelijk milieuvriendelijk, zoals de Therdex-vloeren. Die bevatten geen schadelijke stoffen zoals ftlaten en de weekmakers die erin zitten, zijn biologisch afbreekbaar. Maar daarnaast zijn het ook hele sterke vloeren waardoor ze lang mooi blijven en niet snel vervangen hoeven te worden. Gebeurt dat toch, dan is het goed te weten dat ze gerecycled kunnen worden. En, ook niet onbelangrijk, pvc vloeren zijn heel mooi om te zien en aangenaam om op te leven. Uitgevoerd als hout of tegels zijn ze niet van echt te onderscheiden. Ook dempen ze het geluid optimaal en geleiden warmte perfect.

Doorleefde vloeren

Een woontrend die we al vaker hebben genoemd, zien we ook terug in de vloeren; Wabi Sabi. Doorleefde vloeren dus. Dat kan natuursteen zijn, een houten vloer met knoesten en butsen of een pvc vloer die dat effect nabootst. Het kenmerkende van Wabi Sabi is dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn; de vloer mag de invloeden van de natuur tonen. Of nabootsen. Waarom je daarvoor zou kiezen? Het geeft karakter aan de ruimte. Dit soort vloeren staan mooi bij de natuurlijke woonstijlen maar ook in moderne interieurs waar het strakke doorbroken wordt door een mooie vloer die het geheel warmte geeft.

Vloerkleden

Vloerkleden is ook zo’n trend die we dit jaar weer veel zien. En dat is niet zo vreemd; vloerkleden zijn leuke accessoires waarmee je snel de sfeer in een ruimte kunt wijzigen. En ze zijn ideaal om een grote ruimte op te delen in meer intieme hoekjes; zoals de zithoek of een eethoek. Met vloerkleden kun je ook alle kanten op door het ruime aanbod in dessins. Of je nu een klassiek interieur wenst of juist een speelse noot in een kamer wilt aanbrengen, er is altijd wel een mooi vloerkleed te vinden dat past bij jouw woonwens en persoonlijke smaak!

Persoonlijk advies voor de vloer in jouw huis

Een vloer vervang je niet zo snel. Maar als het eenmaal zover is, wil je wel een goede keuze maken. Laat je daarom eens adviseren en inspireren door onze woonstylisten. Zij weten alles van de huidige vloerentrends, maar ook van de mogelijkheden van de diverse vloeren en wat goed combineert in jouw woonstijl. Deze stylisten vind je in de winkels van MrWoon.

Neem contact op

Bron: MrWoon

Ga terug naar het overzicht