Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Welke vloer past het beste in jouw huis?

×
Ga terug naar het overzicht

Welke vloer past het beste in jouw huis?

Vloeren heb je in uiteenlopende vormen, maten, kleuren en prijsklassen. Je eerste zoektocht naar een geschikte vloer voor in jouw woning is al direct een uitdagende. Er is namelijk zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar er is geen reden tot paniek, want door jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen kun je toch goede keuzes maken. Zodat jij de komende jaren van een mooie en goede vloer in huis kunt genieten. 

In deze blog:

Hoe maak je de beste keuze?

De beste keuze is de keuze die je maakt op basis van persoonlijke smaak, of een vloer wel bij het interieur past, geschikt is voor de omstandigheden en natuurlijk het budget dat je tot je beschikking hebt. Je kunt kiezen uit vinyl, linoleum, PVC, hout, tegels en tapijt, maar wat is nu de beste keuze? De keuze heeft niet alleen te maken met je persoonlijke smaak, maar ook of de vloer wel geschikt is voor de kamer of de ruimte waar je de vloer wilt neerleggen. 

Slijtvaste vloeren

Heb je kinderen die rondrennen en kruipen en die met hun speelgoed complete avonturen in de woonkamer beleven? En heb je een hal die intensief gebruikt wordt? Dan heb je wel een vloer nodig die ook tegen een stootje kan. Maar ook een vloer die eenvoudig schoon te maken is. Een vloer van PVC of tegels is de beste optie, omdat het slijtvaste materialen zijn die wel tegen een stootje kunnen. En vloeren van PVC en tegelvloeren zijn ook enorm makkelijk schoon te maken. Heb je rustige kinderen en wil je meer sfeer in huis? Dan is een houten vloer de beste keuze. Heb je iets minder budget? Kijk dan eens naar laminaat dat ook een goede oplossing is. 

Warme voetjes in de slaapkamer

Voor in de slaapkamer kun je het beste kiezen voor een mooi tapijt. Omdat je ‘s ochtends met je blote voeten niet op een koude vloer wilt staan. Tapijt houdt warmte vast en werkt isolerend. Dat geldt ook voor goede houten vloeren die je eveneens in een slaapkamer zou kunnen neerleggen. Het nadeel van tapijt is dat het iets lastiger schoon te maken en te houden is. Dus als je ‘s avonds veel snacks in bed eet of misschien met een drankje naar bed gaat, is de warme en sfeervolle houten vloer wellicht de betere keuze.

Makkelijke vloeren voor in de badkamer en de keuken

In de badkamer en keuken heb je met allerlei factoren te maken die ook van invloed kunnen zijn op hoe lang je plezier kunt hebben van je vloer. Vooral in de badkamer heb je te maken met vocht en temperatuurverschillen. Je weet op voorhand al dat een houten vloer dan niet de meest voor de hand liggende keuze is. Tegels zijn daarentegen een betere optie, maar je zou ook kunnen kiezen voor vinyl of linoleum. Wil je toch de warme uitstraling van een houten vloer? Kies dan voor tegels in een houtlook of ga voor vinyl met een houtprint. Maak je badkamer of keuken helemaal af door deze te voorzien van vloerverwarming. Zo profiteer je niet alleen van warme voetjes in de slaapkamer, maar ook in de andere ruimtes van je huis. Weten welke vloeren hiervoor uitermate geschikt zijn? Je leest het hier in onze blog.

Meer informatie?

Neem een kijkje op onze inspiratie pagina en kijk gerust bij onze vloeren. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht