Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Winterklaar met deze 8 interieurtips

×
Ga terug naar het overzicht

Als het buiten alweer vroeg donker is, gaan we het liefst lekker naar binnen. Gezellig in huis genieten van de warmte en sfeer. En die sfeer regel je zo met deze 8 handige interieurtips. Dan is jouw interieur ook meteen winterklaar!

1. Sfeer met kaarsjes en kaarsen

Meer sfeer in huis? Dan denk je natuurlijk meteen aan lichtjes. Zet dus maar weer een paar mooie kaarsen neer. In verschillende groottes en in een paar verschillende kleuren die goed matchen met jouw interieur.

2. Kerstverlichting in lampen

Ook met lampen en lampjes zorg je voor meer sfeer in huis. Vanzelfsprekend kun je nu weer de kerstverlichting tevoorschijn halen. Natuurlijk voor de kerstboom zelf, maar je kunt ze ook in een glazen vaas doen. Heb je een matchende set vazen? Vul ze dan allebei met kerstverlichting en zet ze voor het raam, naast de open haard of gaskachel of als het grote vazen zijn op de grond. Instant sfeer gegarandeerd!

3. Staande lampen anders richten

Een simpele maar snelle truc voor meer sfeer met verlichting doe je met staande lampen. Staan die normaal vrij in de kamer? Richt de lamp dan nu naar de muur. Het lamplicht krijgt zo meteen een heel ander effect!

4. Comfort met plaids op de bank

Een plaid op de bank is in de wintermaanden toch wel het summum van comfort en warmte. Kies voor een kleur die matcht met de rest van het interieur of juist een kleur die goed bij deze tijd van het jaar past zoals crème of ecru. Is het buiten koud? Dan kruip jij lekker weg in de bank onder dat kleedje. Kopje thee erbij, Netflix aan en genieten maar!!

5. Vloerkleed tegen koude vloeren

Wil je in het voorjaar en de zomer lekker met je blote voeten op een koele vloer lopen, in deze koude dagen moet je daar vast niet aan denken! Maar wel aan een zacht, warm, wollig kleedje onder je voeten, toch? Voor meer sfeer en comfort in huis leg je in deze maanden dus een fijn vloerkleed neer.

6. Sfeer buiten

Bij een echt winters interieur hoort ook een mooi, sfeervol plaatje als je naar buiten kijkt. Vergeet de tuin of het balkon dus niet! Leuke kerstverlichting daar voorkomt dat je aan het eind van de middag in een zwart gat naar buiten kijkt. En voor een mooi uitzicht overdag zet je wintergroene planten neer of van die struiken met felgekleurde besjes.

7. Gordijnen voor extra isolatie

Hoe gezellig je het in huis ook inricht, als je op de bank de koude tocht in je nek voelt is het allesbehalve comfortabel. Zorg dus ook voor een goede isolatie met de juiste raamdecoratie. Plisségordijnen zijn bijvoorbeeld isolerend. En de Duette®Shades met de typische honingraatstructuur besparen zelfs tot wel 25% energie doordat ze zo goed isoleren. Een combinatie met gevoerde gordijnen of velours gordijnen zorgt ook voor een betere isolatie in huis en geeft bovendien extra sfeer aan het interieur.

8. Smart home voor meer sfeer

En tenslotte; kies voor smart home-oplossingen zoals elektrische gordijnen die vanzelf sluiten als het buiten schemert of op de tijd die jij hebt ingesteld. Maar ook met lichten die vanzelf aangaan. Als jij dan thuiskomt is het binnen al behaaglijk warm en gezellig verlicht. Een echt warm welkom op een koude winterdag!

Meer interieurtips voor de winter? Kom naar MrWoon!

Wil je meer interieurtips voor de koude wintermaanden? Laat je dan inspireren in een van de MrWoon-winkels. Je vindt daar ook onze interieurstylisten die je graag persoonlijk adviseren.

Neem contact op

Bron: MrWoon

Ga terug naar het overzicht