Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Zwarte details in raamdecoratie

×
Ga terug naar het overzicht

Zwarte details in raamdecoratie

Zwart in het interieur… Dat is misschien iets waar je wel twee keer over na moet denken. Of waar je zelfs helemaal niet over na wilt denken. Want ‘zwart is geen kleur’ of ‘zwart is somber’. En toch geven zwarte details jouw ruimte meer chic en een zekere stoerheid. Zeker als je het rondom de ramen doet. Die knallen dan echt de kamer in! Bij wijze van spreken dan…

Zwarte details in raamdecoratie

Spannend, sfeer en stijlvol

Een donkere kleur in het interieur zorgt al snel voor contrast. En dat is altijd prettig. Het geeft een ruimte meer diepte, maakt het wat spannender en kan ook meer sfeer en warmte geven. Genoeg redenen dus om voor zwarte details te kiezen! Bovendien heeft zwart iets waardoor het eigenlijk altijd stijlvol is. En kies je voor een uitvoering in mat zwart? Dan heeft dat als extra effect dat het er ook nog wat zachter uitziet.

Podium

Is het je wel eens opgevallen dat in musea grote werken vaak voor een donkere muur gehangen worden? Dat is omdat het betreffende item daarmee veel meer aandacht krijgt. Zwart in het interieur is dus eigenlijk een podium voor jouw accessoires of elementen. Zet maar eens een kast met een vaas erop voor een zwarte muur. Of een groene plant of een lichte bank. Dat valt dan veel meer in het oog.

Zwarte raamdecoratie

Door voor zwart in of rond jouw raam te kiezen, breng je dus ook veel meer aandacht naar die kant van de kamer. Dat kan met zwarte raamdecoratie zoals stijlvolle zwarte jaloezieën of mooie plissé gordijnen. Twijfel je of de kamer dan niet te donker wordt? Kijk dan goed naar hoeveel lichtinval je nu al hebt. Is dat niet zo heel veel, dan is donkere raamdecoratie misschien iets teveel van het goede. Maar heb je volop natuurlijke lichtinval, dan breng je met donkere raamdecoratie juist meer sfeer in huis.

Of zwarte kozijnen, roedes of montagesystemen

Ook de details van de raamdecoratie kun je in het zwart laten uitvoeren. Zoals de kozijnen, de roedes of het montagesysteem zoals de EasyClick. Je maakt van het raam en de raamdecoratie dan een geheel waardoor het rustiger wordt bij het raam en het contrast met de rest van de ruimte wordt versterkt. Wil je liever niet teveel nadruk leggen op die details, zoals de roedes? Dan is het juist slim om voor een bijpassende kleur te kiezen. Dus zwarte roedes bij zwarte gordijnen.

Persoonlijk advies voor zwart in jouw huis? Vraag het de interieurstyliste van MrWoon!

Met de wintermaanden in aantocht is het weer echt zo’n moment om meer sfeer in huis te brengen. Zwarte raamdecoratie en zwarte details bij die raamdecoratie zijn dan een heel stijlvolle keus. Maar vind je dit ook een spannende keuze? Laat je dan eens informeren door een interieurstylist. Bij de winkels van MrWoon kun je altijd bij ze terecht met jouw vragen en twijfels. Zij zullen jou persoonlijk adviseren of en hoe zwart bij jou in het huis en bij de ramen mooi zal staan.

Neem contact op

Bron: MrWoon

Ga terug naar het overzicht