Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Lagere energiekosten door de juiste gordijnen

×
Ga terug naar het overzicht

Lagere energiekosten door de juiste gordijnen

De energieprijzen gaan door het dak en veel mensen kijken al met argusogen naar de aankomende energierekening of jaarlijkse afrekening. Er zijn natuurlijk ook enorm veel oplossingen te verzinnen om op je energierekening te besparen. Denk aan ingrijpende oplossing, zoals het plaatsen van HR+++ glas of zonnepanelen of het laten isoleren van je muren en daken. Maar er zijn ook minder ingrijpende oplossingen waarmee je op het energieverbruik kunt besparen. Zoals het ophangen van de juiste gordijnen. 

In deze blog:

Gordijnen in alle soorten, maten en kleuren

Gordijnen zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar en je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten modellen, stoffen en vrijwel iedere kleur die je wilt. De keuze die je maakt laat je voor een deel afhangen van je persoonlijke smaak, maar ook van het feit of je keuze wel bij je interieur past. Gordijnen kunnen immers je kamer maken of breken. De verkeerde keuze kan er snel voor zorgen dat het ook afbreuk doet aan je inrichting en vooral aan de sfeer in huis. Dus het is altijd verstandig om je keuze niet volledig te laten afhangen van je persoonlijke smaak. 

Isolerende werking

Gordijnen hebben een isolerende werking en veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Toch kunnen de juiste gordijnen al snel 37% aan warmteverlies via ramen en deuren voorkomen. Dat is fors. Zeker als je het omzet in euro’s, want met de juiste gordijnen kun je al snel € 200,- op jaarbasis op je energierekening besparen. Uiteraard spreken we hier dan wel over gordijnen die een goed isolerende werking hebben. Inbetweens of vitrages zijn lang niet zo isolerend dan wanneer je kiest voor zware overgordijnen of dikke verduisterende gordijnen. Die isoleren natuurlijk een stuk beter. 

De juiste gordijnen

Zoals gezegd heb je dus wel de juiste gordijnen nodig als je wilt besparen op de energierekening. Een goed voorbeeld van goed isolerende gordijnen zijn 100% verduisterende gordijnen. De gordijnen worden doorgaans van dikke stof gemaakt en kunnen warmte goed vasthouden. Daardoor hoef je ook minder te stoken en je kunt op die manier besparen op de energie. Een bijkomstig voordeel is dat verduisterende gordijnen tijdens de warme maanden ook voor verkoeling zorgen, omdat de warmte van buitenaf en het felle zonlicht worden geweerd. 

Plooi- en plisségordijnen

Traditionele overgordijnen kunnen ook al enorm goed isoleren en vooral wanneer je kiest voor gordijnen met een plooi. Ten eerste geeft het een mooi effect en meer sfeer in huis. Ten tweede worden plooigordijnen van meer stof gemaakt. En meer stof betekent ook dat warmte goed wordt vastgehouden. Dus ook traditionele plooigordijnen zijn meer dan een goede keuze wanneer je op zoek bent naar goed isolerende raamdecoratie. Plisségordijnen zijn overigens ook een zeer goede keuze als je op zoek bent naar goed isolerende gordijnen. Met een voordeel dat plisségordijnen en zeer moderne uitstraling hebben. Zo heb je dus ook altijd voldoende keuze uit verschillende soorten gordijnen die dan ook altijd aansluiten bij de inrichting van je woning. Of je nu een moderne, klassieke, industriële of landelijke inrichting hebt. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over raamdecoratie, heb je advies nodig of wil je met een expert de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht