Woninginrichting Veenendaal Ambifloor

Wat is de beste zonwering?

×
Ga terug naar het overzicht

Wat is de beste zonwering?

In de zomer kunnen de temperaturen flink stijgen, het is dan prettig als je de zon kunt weren. Zo verklein je de kans dat de temperaturen fiks oplopen binnenshuis of op kantoor. Wanneer je op zoek gaat naar zonwering, kom je er al snel achter dat er veel keus is. Hieronder zetten we de verschillende opties uiteen en vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn per type zonwering.

In deze blog:

Wat is de beste zonwering

Buiten zonwering

Wanneer je op zoek bent naar zonwering, is de eerste keus die je zal moeten maken: kies ik voor zonwering binnen, buiten of voor beide? Het voordeel van buitenzonwering is dat je de zon letterlijk buiten houdt. Hierdoor is deze het meest effectief wanneer je het graag koel wil houden in de zomer.

Zonnescherm en markies

De meest populaire zonwering is het zonnescherm. Veel Nederlandse huishoudens hebben een dergelijk scherm aan de buitenkant van het huis. Het scherm biedt niet alleen bescherming tegen de zon binnen, maar ook buiten: het zorgt ervoor dat je ook in de schaduw buiten kan zitten en zo heerlijk beschut kan genieten in de tuin. Daarnaast zijn ze zeer eenvoudig te onderhouden.

De markies is het chiquere broertje van het zonnescherm. Een markies is een waar sieraad aan de gevel en verfraait het aangezicht van je huis of kantoor. Een nadeel is dat een markies een kleinere reikwijdte heeft dan een zonnescherm en dat ze ’s winters eraf moeten als je ze goed wil onderhouden.

Screens en rolluiken

Een andere optie om de zon buiten te houden, is door screens of rolluiken aan de buitenkant van het raam te bevestigen. Een screen of rolluik heeft een hele andere uitstraling dan een zonnescherm of markies. Ze bieden daarnaast alleen bescherming tegen de zon binnen, je hebt er geen profijt van als je in de tuin zit. Toch is het populaire zonwering, omdat het de meeste effectieve manier is om de hitte uit je huis of kantoor te weren.

Binnen zonwering

Naast buitenzonwering, kiezen de meeste mensen ook voor binnen zonwering. Al is het maar omdat dit voor veel sfeer in huis zorgt. Hoewel binnen zonwering minder effectief is dan buitenzonwering wanneer het gaat om de hitte buitenshuis houden, is binnen zonwering wel de zonwering bij uitstek om het felle zomerlicht te weren in huis of op kantoor.     

Vitrage en gordijnen

Vitrage is de ideale zonwering als je wel lekker in het zonlicht wil zitten en tegelijkertijd probleemloos tv wil kunnen kijken of een boek wil lezen op de bank. Gordijnen zijn ook een optie, maar dan heb je al snel minder connectie met het buitenleven. Natuurlijk zijn er diverse soorten gordijnen, naast stoffen gordijnen kun je ook kiezen voor een rolgordijnen, vouwgordijnen of paneelgordijnen. Daarnaast kun je voor verschillende kwaliteitsdiktes kiezen, wanneer je kiest voor een semi transparant materiaal, heb je eerder een vergelijkbare ervaring als je hebt met vitrage, dan wanneer je voor een materiaal kiest waar de zon totaal niet doorheen komt. Als je voor het laatste kiest, zal het wel koeler blijven in je huis of op kantoor.   

Jaloezieën en lamellen

Jaloezieën en lamellen zijn ontzettend populair. Door de horizontale of verticale banen creëer je een sfeer in huis of op kantoor die altijd passend is, wat je stijl ook is. Daarnaast zijn ze eenvoudig in gebruik, in diverse prijsklasses leverbaar en kun je ze in veel verschillende materiaalsoorten krijgen. Hierdoor kun je ook eenvoudig kiezen hoeveel licht ze mogen doorlaten. Ideale zonwering dus.

Shutters

Tot slot kun je ook kiezen voor shutters, dergelijke binnen zonwering zorgt voor veel sfeer in huis of op kantoor. Daarnaast houden houten shutters de zon extreem goed tegen, geven ze veel privacy en kun je eenvoudig het zonlicht binnenlaten door de shutters anders te stellen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op, klik op de knop hieronder of bezoek onze showroom.

Neem contact op Ga terug naar het overzicht